Meer energie door voeding

Posted on 04. dec, 2013 by in Voeding

Meer energie door voeding is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe eet je precies gezond? Gezond eten is de basis voor elk gezond lichaam. Een gezond lichaam betekent uiteraard ook een gezonde energiehuishouding. Ontdek alles over meer energie door voeding in dit artikel!

Alles begint bij het ontbijt. Een goed begin is het halve werk en dat is in het geval van het ontbijt zeker waar. Het ontbijt bepaalt je energieniveau gedurende de dag. Stel je voor dat je helemaal niet ontbijt, dan zul je gedurende dag ook minder energie hebben om dingen te doen.  Als je meer energie wilt dan zul goed moeten ontbijten. Het is van belang dat je gedurende het ontbijt voldoende koolhydraten tot je neemt. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in brood, Zweedse crackers en bananen.

Naast een goed ontbijt zul je rekening moeten houden met het in balans houden van je suikerspiegel. Door bijvoorbeeld het eten van een banaan zorg je ervoor dat je suikerspiegel redelijk constant blijft. Dit betekent dat je energieniveau ook redelijk constant is en weinig pieken en dalen kent. Als je meer energie door voeding wilt is dat waar je naar op zoek bent; een constant energieniveau.

meer energie door voeding

meer energie door voeding

Het eten of drinken van bijvoorbeeld cola, chocolade of snoep zorgt ervoor dat je suikerspiegel in één keer heel erg stijgt waarna het vervolgens weer zeer sterk daalt. Hierdoor krijg je opeens een energiekick, waarna je energieniveau weer verder daalt dan voorheen. Denk maar eens aan bijvoorbeeld cola/energie drink, afgezien van de cafeïne die er in deze dranken zit, krijg je een energiekick (stijgt je suikerspiegel) door de zeer hoge hoeveelheden suikers die er in deze dranken zitten. Het is dus helemaal niet logisch om deze snelle suikers tot je te nemen. Uiteraard is het wel erg lekker ;) . Alleen als je meer energie wilt door voeding is het aan te raden om geen of  weinig snelle suikers te eten. Geniet met mate!

Een andere tip is het eten van meerdere kleine maaltijden per dag. Iedereen kent het wel, een after-dinner-dip. Dit wordt veroorzaakt doordat we in één keer heel veel eten tot ons nemen. Hierdoor moet ons lichaam heel erg hard werken om alle voeding om te zetten in energie. Soms kan dit er zelfs voor zorgen dat we de gehele avond moe zijn. Beter is om bijvoorbeeld zes kleinere maaltijd per dag te consumeren. Hierdoor heeft je lichaam niet al te veel moeite met het verwerken van elke maaltijd en kan het gemakkelijker de voeding omzetten in energie.

Meer energie door voeding

Meer energie door voeding krijg je dus door jezelf goede gewoontes aan te leren en slechte gewoontes af te leren. Uiteraard is het niet erg als je eens in de zoveel tijd even een colaatje neemt of geniet van een heerlijke pizza. Probeer echter bewust en gezond te eten. Met bewust eten wordt bedoeld; ben je bewust van wat je eet en wanneer je het eet. Een banaan werkt goed in de ochtend, maar kan op de late avond juist weer averechts werken, waardoor je weer niet kunt slapen.

Meer energie door voeding is dus zeker niet onmogelijk! Je zult rekening moeten houden met je voedingspatroon en wanneer je hoeveel eet.

No comments.

Leave a Reply