Hardlopen en afvallen

Posted on 30. apr, 2014 by in Afvallen

Afvallen door hard te lopen is zeker mogelijk. Door het hartritme op een constant tempo te houden kan je ervoor zorgen dat je afvalt tijdens het hardlopen. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat je het hartritme rond het ‘vet verbranding hartritme’ houdt. Dit is een laag tempo waarbij je nog gemakkelijk met iemand anders zou kunnen praten. Je dient het tempo dus laag te houden als je van plan bent om hardlopen en afvallen te combineren.

Het is echter niet aan te raden als je van plan bent om af te vallen door hard te lopen dit als enigste manier te gebruiken om af te vallen. Een veel effectievere combinatie om af te vallen is door dit te combineren met kracht training. Door de kracht training kan je op langere termijn vele malen meer resultaat boeken dan enkel met hardlopen. Dit komt doordat krachttraining blijvend resultaat tot gevolg heeft.

Door de spieropbouw die je creëert tijdens de krachttraining bouw je meer spiermassa op. Des te meer spiermassa je opbouwt des te meer calorieën je per dag verbrand. Door hard te lopen val je ook af, hoewel dit meer voor de kortere termijn is. Door spiermassa te creëren ben je echt ook voor de langere termijn bezig om af te vallen. Dit komt dus doordat je meer spiermassa hebt en des te meer spiermassa je hebt, des te sneller zul je ook gaan afvallen.

Zoals ik ook al in mijn vorige bericht zei is het verstandig om goed rust te nemen na het sporten. Uiteraard kun je dit doen goed te slapen, goed te eten en drinken. Wat je ook kunt doen is een keer naar de sauna gaan. Het voordeel hiervan is dat al je spieren tot complete ontspanning komen. Hierdoor bevorder je je herstel. Nu zou je ervoor kunnen kiezen om ‘gewoon’ naar een spa te gaan. Ik heb een paar weken geleden besloten om zelf een sauna te bouwen in de tuin van steigerhout planken. In principe kun je dit doen door gewoonweg gebruik te maken van een steigerhout bouwtekening , meestal staat daarin precies uitgelegd hoe je zo’n sauna maakt. Het is mij in ieder geval gelukt en ik ben er heel blij mee :) .

Door goed rust te nemen, goed te eten en drinken en regelmatig hard te lopen en krachttraining te doen ben ik inmiddels al heel wat kilo’s afgevallen. Het is zeker niet onmogelijk zolang je maar discipline hebt om af te vallen. Op een gegeven moment wordt het ook een bepaalde routine. Zodra sporten, goed eten en drinken een routine wordt dan maakt dit het sowieso simpeler om af te vallen!

 

 

 

 

 

No comments.

Leave a Reply