Crosstraining en afvallen

Posted on 01. mei, 2014 by in Afvallen

Crosstraining en afvallen

Crosstraining en afvallen

In het vorige artikel heb ik het gehad over hardlopen en afvallen. Hardlopen is een goede manier om verantwoord af te vallen. Echter er zit een groot nadeel aan hardlopen. Het heeft vrij veel impact op de spieren. Sommige studies beweren zelfs dat hardlopen slecht voor je spieren is. Ik kan mij daar voor een deel wel in vinden. Aangezien hardlopen ook vrij veel vraagt van het lichaam. Zeker als iemand met overgewicht gaat hardlopen dan kan dit er voor zorgen dat de spieren overbelast raken. Uiteraard kan je het risico wel zo veel mogelijk inperken door niet buiten op straat te gaan hardlopen maar bijvoorbeeld in het bos. Of door bijvoorbeeld kwalitatief goede hardloopschoenen te kopen. Deze twee maatregelen kunnen ervoor zorgen dat je spieren aanzienlijk minder belast worden. Er is echter ook nog een alternatief voor hardlopen.

Je kunt op verschillende manieren afvallen, zoals gezegd door bijvoorbeeld te gaan hardlopen op je hardloopschoenen. En om af te vallen kun je ook verschillende hulpmiddelen gebruiken. Eén van deze hulpmiddelen die je kunt gebruiken is de crosstrainer. De crosstrainer geeft je de mogelijkheid om op een lage intensiteit te trainen en toch maximaal vet te verbranden. Het grootste voordeel van een crosstrainer is namelijk dat het heel weinig impact heeft op de spieren. Hierdoor zul je niet al te  snel overbelast raken. Je zult dan wel bij de aanschaf met letten op een aantal zaken.

Zeker als je overgewicht hebt dan kan een crosstrainer een ware uitkomst zijn. De crosstrainer zorgt ervoor dat alle spieren van het lichaam getraind worden zonder dat deze snel overbelast raken. Hierdoor is de crosstrainer een goede manier om verantwoord af te vallen. De ecliptische beweging van de crosstrainer zorgt ervoor dat alle spieren in het lichaam aan het werk worden gezet zonder dat deze onnodig overbelast raken.

Het is echter wel zaak om gebruik te maken van een goede crosstrainer. Wat is de beste crosstrainer voor thuis ,is dan al snel een vraag die je te binnen schiet. Over het algemeen zijn goede crosstrainers, crosstrainers die je bij de betere speciaalzaken haalt of crosstrainer met een redelijk zwaar gewicht. Meestal geldt dat des te zwaarder de crosstrainer des te beter de kwaliteit is van de crosstrainer. Dit komt omdat de crosstrainer dan hoogstwaarschijnlijk ook van kwalitatief beter materiaal is gemaakt.

Crosstraining is dus een goede manier om verantwoord af te vallen. In tegenstelling tot hardlopen vergt een crosstraining op de crosstrainer veel minder van het lichaam. Hierdoor herstelt het lichaam sneller en kun je sneller een nieuwe training beginnen!

 

No comments.

Leave a Reply